Gezellige zorg: persoonlijke aandacht en gezelschap thuis

Heeft u behoefte aan meer gezelligheid in huis? Iemand die langskomt voor een praatje, een ommetje, een spelletje? Voor oprechte, persoonlijke aandacht? Onze zorgverleners hebben een groot zorghart en bieden 'gezellige zorg' waarbij ú centraal staat.

Gezelschap voor jong en oud

Net als gezond blijven is een goede kwaliteit van leven ontzettend belangrijk. Er kan een moment komen waarop extra hulp gewenst is om het leven fijn en leuk te houden. Mekander denkt hierbij graag met u mee. Zo bieden we onder meer 'gezellige zorg' op maat. Een vaste zorgverlener komt op afgesproken tijden bij u of uw familielid langs voor extra gezelligheid en persoonlijke aandacht. Ook nachtzorg is mogelijk. Dit kan vast of tijdelijk zijn, ook ter aanvulling van mantelzorg of thuiszorg.

De dingen die het leven leuker maken

Gezellige zorg is erop gericht om meer aandacht te hebben voor de dingen die het leven leuker maken. Een vertrouwde zorgverlener heeft de tijd voor u, brengt extra gezelligheid in huis en kan hand en span diensten verrichten. Samen kunt u bijvoorbeeld erop uit gaan, een hobby oppakken of een spelletje doen. Zo blijft u sociaal betrokken, heeft u een prettige dagstructuur en beleeft u samen een fijne en zinvolle tijd.

Zorgvuldige match

Zodra u met ons contact opneemt, maken we een afspraak voor een intakegesprek. We kijken naar uw wensen, interesses en ervaringen en gaan op zoek naar iemand die naar ons idee het beste bij u past. Tijdens een kennismakingsgesprek kijken jullie of het klikt. Natuurlijk houdt u zelf de regie. Uw wensen staan centraal en u beslist zelf wanneer en wie er bij u thuis komt. Alles is bespreekbaar.

Groot zorghart

Onze zorgverleners zijn mensen met een groot zorghart, mensen die blij worden van een dankbare lach op uw gezicht, mensen met ervaring in het zorgen voor anderen. U kunt rekenen op vaste gezichten zodat u een goede vertrouwensband met elkaar kunt opbouwen.

Betrouwbaar en vertrouwd

Wij werken met een grote 'pool' van zelfstandigen, zodat er altijd iemand bij zit die bij u past. Onze mensen komen uit de regio en werken met elkaar samen. U kent elkaar goed en hebt rechtstreeks contact. Mocht uw vaste gezelschapsmaatje ziek worden of op vakantie gaan, dan is altijd (vertrouwde) vervanging mogelijk. Uiteraard zijn de mensen door ons uitgebreid gescreend en in het bezit van een verklaring omtrent goed gedrag (VOG).

We helpen u graag!

Wij zijn er voor iedereen die (tijdelijk) wat extra aandacht of ondersteuning thuis kan gebruiken. Voor thuiswonende ouderen, maar bijvoorbeeld ook voor een gezin dat beperkt is door ziekte. Of denk aan een werkgever die een werknemer wil ondersteunen bij zijn/haar mantelzorgtaken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op!

Meer zorg

Bij Gezellige zorg wordt geen medische hulp verricht, dat valt onder thuiszorg. Ook voor thuiszorg kunt u bij Mekander terecht (hiervoor gelden andere tarieven). Wij hebben alle zorg onder één dak, dat is makkelijk en vertrouwd. Wilt u meer weten over thuiszorg? Klik dan hier.

Waarom Mekander

Vaste gezichten
Betrokken en deskundig

Flexibel; vanaf 2 uur per bezoek tot 24 uur per dag

Betaalbaar en betrouwbaar

Mensen met een groot zorghart

Bij 'gezellige zorg' kunt u denken aan:

  • Gezelschap
  • Boodschappen doen en koken
  • Lichte hand- en spandiensten in en om het huis
  • Verzorgen van huisdieren
  • Begeleiden naar artsbezoek
  • In beweging blijven
  • Een hobby oppakken of een spelletje
  • Een bezoek brengen aan een mooie plek
  • Basisverzorging
  • Slaapnachten

Tarieven

Vanaf  €25,- per uur kunt u al gezelschap aanvragen. Alle inzet is mogelijk vanaf 2 tot 24 uur. Naast de kosten van de zorg vragen we om een kleine bijdrage in de reiskosten van de zorgverlener. U kunt particulier betalen of vanuit een Persoons Gebonden Budget (PGB).  Heeft u een zorgindicatie? Dan is de zorg BTW vrij. Zet u deze zorg in omwille van een ziekte of beperking, dan zijn de kosten deels of geheel aftrekbaar van de belasting. Neemt u bij vragen over financieringsmogelijkheden gerust contact met ons op.

We denken graag met u mee!

Heeft u een zorgvraag en wilt u overleggen over wat de mogelijkheden zijn? Bent u zelfstandig zorgverlener of geïnteresseerd om dat te worden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee.

Neem contact op!

Mekander gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.