Uw deskundige zorg aan huis

Heeft u thuiszorg nodig voor uzelf, een familielid of partner? Wij helpen u snel de deskundige zorg te vinden die bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Voor korte of langdurige thuiszorg

Mekander is er voor iedereen die korte of langere tijd hulp nodig heeft bij het zorgen voor zichzelf of het gezin. Voor elke vorm van thuiszorg kunt u bij ons terecht. We werken met een grote pool van gediplomeerde zelfstandige zorgverleners in Zuidoost-Brabant.

Hoe ú het wilt

Uw wensen staan centraal in de zorg die we bij u thuis organiseren. U beslist over wie u komt verzorgen en welke zorg u wilt. Zodra u contact opneemt, maken wij een afspraak voor een intakegesprek. Samen brengen we in kaart welke hulp gewenst is. Vanuit onze ervaring kunnen wij met u meedenken.

Een wederzijdse klik

Een goede klik tussen u en uw zorgverlener is heel belangrijk. Op basis van het intakegesprek stellen we één of meerdere zorgverleners voor. Hierna volgt een kennismaking bij u thuis. Klikt het, dan kan de zorg snel van start.

Kleine, vaste zorgteams

Bij Mekander werken we met, en voor elkaar. Onze zorgverleners komen uit de regio en werken samen in kleine, vaste zorgteams. U kent elkaar, hebt rechtstreeks contact en de continuïteit van uw zorg is gewaarborgd. Mocht uw vaste zorgverlener ziek worden of op vakantie gaan, dan is er snel een vertrouwde oplossing.

Zorg vanuit het hart

Onze zorgverleners nemen de tijd voor u. Als zelfstandigen hebben zij de vrijheid om te werken op een manier die bij hen past. Wij ontzorgen hen bij hun ondernemerschap, onder meer door het verzorgen van de administratie en (bij)scholing. Hierdoor hebben zij meer aandacht, kwaliteit en tijd beschikbaar voor u. Zo draagt ieder vanuit zijn kracht bij aan onze gezamenlijke missie: het bieden van menselijke zorg, met aandacht voor elkaar.

Kwaliteit staat voorop

Al onze zorgverleners beschikken over de benodigde diploma's en certificaten. Via regelmatige deskundigheidsbevordering houden zij hun expertise up-to-date. U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit zorg.

Persoonlijk en bereikbaar

Wij zijn een klein team dat snel schakelt en persoonlijk is in contact. We kennen u en uw situatie goed. U hoeft niet elke keer dat u belt opnieuw uw situatie uit te leggen. Mocht acute zorg nodig zijn, dan kunt u ons te allen tijde bereiken.

Waarom Mekander

Sterk in maatwerk
Betrokken en deskundig
Kleine, vaste zorgteams
Persoonlijke manier van werken
Hulp bij financierings- mogelijkheden

Financiering

Samen gaan we bekijken we hoe uw zorghulp het beste te financieren is: via Zorg in natura met een Persoonsgebonden Budget (PGB) of met eigen middelen.

Zorg in natura (ZIN)

Samen bekijken we hoe uw zorghulp het beste te financieren is. Bijvoorbeeld uit eigen middelen of met een Persoonsgebonden Budget (PGB). Soms zijn er andere mogelijkheden.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Met een PGB koopt u zelf uw zorg in, voor een door uzelf bepaald tarief. Op deze wijze kunt u onafhankelijk kiezen en behoudt u zelf de controle. U krijgt een PGB vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet. Wilt u een PGB? Dan heeft u een indicatie nodig, die uw gemeente, wijkverpleegkundige of het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) kan afgeven. Desgewenst helpen wij u bij de aanvraag. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Particuliere financiering

Uiteraard kunt u de zorgkosten ook uit eigen middelen financieren.

Wat kost het?

Realiseren wij zorginzet bij u via een PGB of particuliere betaling dan betaalt u naast de kosten van de zorg éénmalig 89 euro aan bemiddelingskosten.

We bemiddelen in:

 • Persoonlijke verzorging
 • Verpleegkundige zorg
 • Hulp in de huishouding
 • Begeleiding

Mekander verleent onder meer:

 • Thuiszorg
 • Particuliere zorg
 • Nachtzorg
 • Intramurale zorg
 • Individuele begeleiding
 • Dementie- en Alzheimerzorg
 • Specialistische zorgvragen
 • Palliatieve zorg
 • Ouderen-, gehandicapten- en kindzorg
 • We helpen u graag!

  Wanneer u thuiszorg nodig heeft, staat Mekander voor u klaar. We maken ons sterk voor menselijke zorg, met aandacht voor uw wensen. Daarvoor werken we samen met zelfstandige zorgverleners, van een begeleider tot aan een verpleegkundige van het hoogste nivo. We bemiddelen en zijn sterk in het creëren van maatwerk. U heeft snel een deskundige zorgverlener in huis.

  Heeft u thuiszorg nodig en wilt u weten of Mekander iets voor u kan betekenen? Heeft u een andere vraag of wel wil u vrijblijvend eens overleggen? Neem gerust contact op!

  Maak kennis met ons

  Mekander gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.